26 Kasım 2010 Cuma

Cusco - ve MACCHU PICCHU

sonunda geldik,
trenden indik,
bizi yukarı çıkartacak olan minibüse bindik.
tekerleme söyleten kutsal yer :) bu kadar uçurum olan yoldan gelmeyeli epey olmuştu, şoför düşünceli. muhteşem manzaralarda duruyor. Macchu Picchu'yu anlatmaya gerek yok herhalde, İnka'ların İspanyollardan saklandığı ve yüz yıllarca bulunamamış yer. Bir National Geographic muhabiri buluyor 1900'lerin başında. Sonrası malum, turist akıyor...

 
Yukarda ne gördük; yine teraslama ile ektikleri toprakları, tapınakları, taş işçiliğini. alice harikalar diyarındayı oynuyorum!
 

 

 

 

 

 

 

Genç Dağ

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ruben'in çekimi

 
yerel rehberimiz ruben

 

 

 
aguas calientes'te serbest zaman. nihayet keyifle bira içebildik!
Deniz Abla ve Hasan Abi ile...

 

 

Kısa kısa:
  • Macchu Picchu'yu gezince insanın soruları son bulmuyor! O yükseklikte genç dağ ile yaşlı dağ arasındaki kente bu adamlar nasıl çıkmış, nasıl bu yapıları yapmışlar? Evet, dağlarda patikalardan çıkmışlar, taş işçiliğinde zaten uzmanlar... Ama tatmin etmiyor bu yanıtlar, çünkü bugün bizi buraya bıraksalar bir halt edemez, iki gün ot yiyip üçüncü gün aynen betonarme yapılarımıza geri döneriz :)
  • Genç dağa tırmanan insanları görünce ayrıca şaşkınlık yaşadık. Yükseklik korkum olduğu için vaktimiz olsa da çıkamazdım. Uzaktan hayranlıkla baktım (yukarıda fotoğrafı var)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder