26 Kasım 2010 Cuma

Cusco III

Bugün Ollantaytambo, Pisac ve Urubamba’dayız. Yola çıktığımızda ilk olarak geceleri şehri aydınlatacak olan İsa heykelini görüyoruz.
Bu turda fotoğraf makinemin şarjı bittiği için oldukça az fotoğraf çekebildim. Hasan Abi "şarjını yanına al, yemekte hallederiz" dedi ancak ben bir parça ilave yüke daha evet diyemediğim için almadım :) neyse bu bölgede hala İnka'ların izleri görülüyor. Özellikle İnka'lar için güney amerikadaysak güzergahımız oldukça doğru!



İlk durağımız bir çiftlik, bir çok yerel hayvan var burada. Çiftlik değil de hayvanların yarı kafeslendiği hayvanat bahçesi diyelim:

Anne lama

Anne ve yavrusu

Yavru Lama

Birçok kişi “peki bu papağanlar neden kaçmıyor” diye sordu. Bağdat caddesi üzerinde Göztepe parkına gelmeden (ışıklardan az önce) bir petshop var. Sahibini tanımam ama birkaç alışverişinde kısa sohbetler ettik, çok sıcak birisi. Papağanı dükkanın önünde bekliyor. Dürümü çok seviyormuş, “lavaşlarımı hep o yiyor” diyordu. O da kaçmıyor, galiba papağanların duygusal dünyası ile ilgili bir durum :)

Papağan

Papağan

Kediler

Kondor

Kondor


ve Pisac'a geldik... Pisac tam nehir kenarında bir kasaba. Elbetteki vadide. Pazarda giysiler, müzik aletleri, maskeler bulabilirsiniz. Ayrıca bir de ufak meydanı var. Meydanı da oldukça kendine özel bir yer, çevresinde dükkanlar ve cafe'ler var.
Pisac


Pisac

Pisac


Pisac Pazarı


Pisac


Seçim yarışı
Pisac'tan çıkarak Ollantaytambo'ya ilerliyoruz. Ollantaytambo'da yerli kral Manco İnka'nın 1532'de İspanyolları yendiği söyleniyor. Bu kasabada hala İnka'lardan kalan sokaklar görebilirsiniz. Ayrıca teraslar ve güneş-ay tapınakları kesinlikle görmeye değer.
Fenerbahçeli :)


Ollantaytambo

Ollantaytambo

Ollantaytambo kilerler
Ollantaytambo'da ufak bir çocuk grubuna denk geldik. Yollar çok geniş değil, biz inişteyiz. Yanımızdan 8-10 çocuk da aşağı inmeye çalışıyor. Fatoş Abla hızlı insinler diye "çabuk çabuk" diye seslendi çocuklara. "ç" sesinden dolayı herhalde, oldukça hoşlarına gitti bu laf çocukların. Çabuk çabuk diyerek gülmeye başladılar. Onların kalbini kazanınca da şarjı olmadığı için uzun süredir dinlenen makinemi açtım.
Çocuklar
Perulu yakışıklı
Perulu güzel
Yarın Macchu Picchu'da olacağımızı bildiğim için en mutlu olduğum gün denebilir!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder