11 Nisan 2011 Pazartesi

barça barça barça :) 5 güncük barselona

çok kısaca anlatmak istedim barselona'yı da. ana caddelerde şımarık bir yaşam, zengin katalanlar... ama ara sokaklarda hintlisi, pakistanlısı, zencisi, avrupadan olmayan beyazı ve ara sokaklar gerçekten çok asya! küçük bakkallar, elektronikçiler ... ara sokaklarda çamaşırlar asılı bazı sokaklar ürkütücü, tarlabaşı işte be :)

akıllı katalanlar formadan zengin ederler ülkeyi. barça forması türkiyedekinden pahalı, neden derseniz ben hiç anlamadım bu barselona işini. küçük sırlar dizisi ekibine uygun, kokoşel ana hatlar, "düşülecek" ara sokaklar... en çok ara sokaklarda gezmekten keyif aldım, çok kişilikli evler, çok gerçek...

hızlıca yolda aldığım notları derleyerek aktarıyorum:
Barselona - İstanbul arası 2.230 km.

Uçak barselonaya inerken manzara nedeniyle adadan bostancı'ya dönüyor gibi oldum. evlerin rengi boz mu desem kiremit boz arası mı desem bilmiyorum ama o mesefaden çok gecekondu idi... taksi ile şehre girerken dilovası'nda gibiydim. kızı da erkeği de çok güzel, haklarını yemeyelim. bizim bağdat caddesindeki mutlu azınlık burada çoğalmış.
ara sokaklarda çamaşırlar balkonlarda asılı, sokaklarda küçük telefon satıcıları var (dükkan) bu sokaklarda gezerken resmen tarlabaşı ve sirkeci'de gibiyim..